Endesa anuncia millores de subministrament a Terrassa: se'n beneficiaran 2.500 clients

La tensió del cablejat es duplicarà fins als 25 quilovolts per fer front als repunts de consum

1200_1604925343unnamed_(2)
1200_1604925343unnamed_(2) | Endesa
Redacció
09 de novembre del 2020

La companya elèctrica Endesa ha començat aquest dilluns els treballs per duplicar la capacitat de transport d'energia de la xarxa elèctrica de Terrassa. El reforç de les infraestructures tindrà un cost de 90.000 euros. Amb aquesta acció, 2.500 clients terrassencs veuran reforçada la qualitat del subministrament, segons la companyia.

La previsió contempla incrementar la tensió del cablejat a tres centres de transformació, dels 11 quilovolts actuals fins als 15. Amb aquest increment, Endesa pretén esponjar les càrregues, suportar els repunts de consum i assegurar una resposta fiable en cas que pugi la demanda.

L’actuació també permetrà augment la fiabilitat entre dues de les infraestructures elèctriques més importants de la ciutat: la subestació de Can Barba i el centre de maniobres Societat. També hi haurà intervencions al carrer de la Unió, al de les Parres, al d’Arquímedes, al d’Antoninus Pius, al de Pi i Margall, al de Blasco de Garay i a la rambla d’Ègara.

Aquests treballs permetran apagar dos quilòmetres i mig de cablejat soterrat que havia arribat al final de la seva vida útil. També s'han canalitzat 140 metres de cablejat de mitjana tensió i 150 e baixa tensió per desballestar el transformador ubicat a l'antiga estació de FGC de la Rambla d'Ègara. Aquest nou cablejat serà d'alumini i tindrà aïllament termoplàstic, amb major resistència davant d'agents externs.

Segons Endesa, aquesta operació es durà a terme en el context de progressiva millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric al Vallès Occidental amb l'objectiu d'adaptar les instal·lacions de la companyia a les darreres tecnologies del sector.