L'estreta relació entre Terrassa i Rubí, reflectida en un estudi

L'oci, les visites a hospitals, les compres i la feina són els principals motius pels quals els rubinencs es desplacen a la ciutat

Terrassa és entre les destinacions més freqüents pels rubinencs per treballar, l'oci i visitar pacients en hospitals.
Terrassa és entre les destinacions més freqüents pels rubinencs per treballar, l'oci i visitar pacients en hospitals. | Trànsit
Redacció
06 de novembre del 2020
L'Ajuntament de Rubí ha fet públics avui els resultats de l'estudi anual de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat de l'any 2019, que entre el 18 i el 29 de novembre va recollir l'opinió de 414 persones residents a Rubí, mitjançant un procés aleatori d'entrevistes domiciliàries amb una distribució mostral proporcional als habitants per districtes, barris, sexe i trams d'edat.

En les entrevistes es demanava a les persones enquestades la seva valoració sobre diversos aspectes de la ciutat, el grau de coneixement dels serveis i quins són els canals d'informació i comunicació que fan servir més habitualment.

De l'estudi se'n desprèn que un 25% dels rubinencs es desplaça diàriament fora de la ciutat, i un 38,9%, com a mínim un cop per setmana. Els principals destins dels ciutadans de Rubí són Barcelona (22,7%), Sant Cugat (17,3%) Terrassa (16,4%) i Sabadell (8,6%). Molt per sota, en percentatges poc significatius, es troben les ciutats de Castellbisbal, Molins de Rei o Cerdanyola.

Els principals motius per desplaçar-se són l'oci, les compres i la feina. Destaca un percentatge de visites per "altres motius" a Terrassa, que corresponen a les visites als Hospitals de referència de Rubí. Per feina, un 15,3% van a Barcelona, un 11,8% a Sabadell, un 11,6% a Sant Cugat i un 6,8% a Terrassa.

Els llocs on els rubinencs es desplacen amb més freqüència per a l'oci és Barcelona (51,7%), seguit de Sabadell (42,8%), Sant Cugat (40,5%) i Terrassa (29,8%). En canvi, per fer les seves compres els ciutadans de Rubí escullen Sabadell (25,5%), Sant Cugat (17,4%) i Barcelona i Terrassa (13,2%).

Pel que fa als mitjans de transport, un 51% dels desplaçaments a Barcelona es fan amb transport públic (FGC), i entre un 23 i un 29% a la resta de destinacions. Tota la resta dels viatges es fan amb vehicle privat, i l'ús de la Renfe - tenint en compte que la línia R8 uneix Rubí amb ciutats com Castellbisbal o Sant Cugat - o l'autobús és anecdòtic.