El mNACTEC i la Universitat de Girona ofereixen un cicle de conferències sobre el ferro

L'objectiu del projecte "El ferro: un patrimoni emergent" és donar a conèixer el patrimoni del ferro, poc conegut i infravalorat

Redacció
06 de novembre del 2020
El museu Nacional de la Ciencia i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el Campus Patrimoni Cultural i Natural i Turisme de la Universitat de Girona (Ud), juntament amb l'especialista en ferro Lluïsa Amenós, han impulsat el cicle de conferències El ferro: un patrimoni emergent.

L'objectiu és divulgar aquest patrimoni tant estretament vinculat a la identitat i cultura catalanes però a la vegada desconegut i poc valoritzat al nostre territori. Es tracta de generar un espai de debat i reflexió que contribueixi a generar atenció i crear coneixement sobre el món del ferro. Cal recordar que Catalunya és un país amb una gran tradició siderúrgica i metal·lúrgica, sobretot en comarques pirinenques -amb el Ripollès al capdavant-, però també en grans ciutats com Barcelona, principal centre transformador i comercial del territori.

El cicle de conferències consta de quatre sessions en línia, que tindran lloc els dilluns 9, 16, 23 i 30 de novembre a partir de les 12 h. Es parlarà de l'estat de la situació del ferro actualment a Catalunya, es comentaran diferents experiències locals i internacionals i es finalitzarà amb una taula rodona per debatre i proposar accions de futur.