La Cambra de Terrassa impulsa un programa per facilitar l'ocupació de persones més grans de 45 anys

L'objectiu és millorar les competències d'aquelles persones d'entre 45 i 60 anys que es troben en situació d'atur

Cambra de Terrassa
Cambra de Terrassa | Cedida
Redacció
06 de novembre del 2020
Actualitzat a les 18:26h
La Cambra i Foment de Terrassa han signat un conveni de col·laboració per posar en marxa el Programa 45+. Aquest programa vol oferir una acció directa a persones d'entre 45 i 60 anys en situació d'atur, un dels col·lectius que més ha patit les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19.

El principal objectiu és millorar la capacitació d'aquestes persones en competències digitals, adaptant-se als requisits actuals de les empreses i augmentant les possibilitats d'inserció laboral. La Cambra i Foment de Terrassa han sumat esforços per la captació del col·lectiu i per fomentar l'activitat econòmica local i la inserció laboral.

El passat dilluns dia 26 la Cambra va iniciar el Programa 45+ amb formacions presencials en competències digitals de nivell avançat -al matí- i de nivell bàsic -a la tarda-. La intenció del projecte és poder oferir també en les properes setmanes sessions online. 

Les accions a desenvolupar per aconseguir-ho consistiran en una atenció personalitzada als interessats, informant-los i facilitant-los tots els passos a seguir per a la seva inscripció al programa. Un cop hagin cursat la seva inscripció, diferents professionals especialitzats en matèria d’ocupació de la Cambra realitzaran un acompanyament actiu durant tot el procés: es realitzarà una orientació per conèixer de primera mà el perfil del participant i determinar conjuntament l’itinerari formatiu a seguir i les accions més adequades a realitzar, en el marc del programa; s’executaran les accions formatives en competències digitals necessàries per a la seva capacitació; i es durà a terme el seguiment dels participants, per tal d’afavorir
la seva incorporació al mercat laboral.