El brot de Covid-19 detectat en una residència de Terrassa ja afecta 71 persones i ha provocat set morts

L'últim recompte parla de 52 usuaris i 19 treballadors contagiats; la direcció del centre parla de "tendència a la baixa"

Exterior de la residència privada Sant Josep Oriol, situada al carrer de l'Església de Terrassa.
Exterior de la residència privada Sant Josep Oriol, situada al carrer de l'Església de Terrassa. | GSV
03 de novembre del 2020
Actualitzat el 04 de novembre a la 13:28h
El brot que afecta la residència per a gent gran Sant Josep Oriol de Terrassa ja afecta 71 persones: 52 són avis i 19 són personal del complex, de titularitat privada. El balanç de defuncions s'eleva fins als set morts. Tres persones més es troben en un estat més crític. Es tracta d'una informació proporcionada per la direcció del centre. 

La directora de Sant Josep Oriol, Natàlia Antoñana, explica en declaracions a aquest mitjà que estan sent "completament transparents" amb les famílies, a les que tenen "informades en tot moment". A més, es mostra optimista i assegura que "la tendència millora", amb treballadors que es reincorporen i usuaris que cada cop presenten símptomes més lleus. A més, insisteix que el centre "és una família" i no tracten els contagiats com a "números, com si que fan alguns mitjans", conclou."

LaTorre va informar en primícia el passat divendres 30 d'octubre de la situació del geriàtric, situat al costat de la Catedral de Terrassa. Aleshores, el brot afectava almenys 42 usuaris i 17 treballadors. Dues persones havien mort després de contagiar-se i cinc més havien estat traslladades a hospitals egarencs.

El brot es va detectar el 13 d'octubre, després que un treballador donés positiu. Tot seguit es va activar el protocol i es van realitzar les proves PCR a tots els residents i professionals. Des d'aleshores, el centre es troba en contacte amb el departament de Salut, que fa tasques de seguiment i suport.