El govern de Terrassa té deu dies per presentar al·legacions per mantenir la pancarta de suport als presos polítics

Ciutadans es va querellar contra el Consistori, a qui acusa de no retirar " simbologia partidista" de la zona de despatxos de la façana

Imatge dels cartells que Ciutadans demana que siguin retirats de la façana de l'Ajuntament de Terrassa.
Imatge dels cartells que Ciutadans demana que siguin retirats de la façana de l'Ajuntament de Terrassa. | A.M.
Redacció
03 de novembre del 2020
Actualitzat el 04 de novembre a les 14:11h
El Jutjat contenciós administratiu 1 de Barcelona ha donat a l'Ajuntament de Terrassa un termini de 10 dies perquè presenti al·legacions contra la denúncia de Ciutadans, que acusa el Consistori d'incomplir la neutralitat política de les institucions públiques.

La formació taronja es va querellar setmanes enrere contra el govern municipal per no retirar pancartes i símbols que Esquerra Republicana té penjats a les finestres dels despatxos amb finestra a la façana del Raval de Montserrat. En aquest sentit, Ciutadans en demana la retirada "immediata" per tractar-se de cartells partidistes en un edifici municipal.

El portaveu dels taronges egarencs, Javier González, ha afirmat que "el procés continua en marxa i avançant" i ha demanat a l'alcalde egarenc, Jordi Ballart, que "defensi els interessos de tots els ciutadans de Terrassa que no es veuen representats i sigui ferm davant ERC", el seu soci de govern.

Segons González, el contenciós presentat per Ciutadans es va basar en "un informe independent realitzat pel secretari de l'Ajuntament que defensa la neutralitat de les institucions". Abans ja havien presentat mocions al ple sense èxit. Ara, el jutge reclama a l'alcalde l'aportació de motius per no retirar la simbologia abans de dictar sentència. Un cop passats aquests deu dies, el magistrat dictarà sentència.