Doble exposició sobre Joana Biarnés a la Sala Muncunill de Terrassa

Les mostres dedicades a la terrassenca, primera dona fotoperiodista de l'estat, es podran veure fins al 27 de desembre

Joana Biarnés davant un recull de fotos
Joana Biarnés davant un recull de fotos | Imma Cortés
Redacció
02 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:41h
La Sala Muncunill de Terrassa acull des del dissabte 31 d'octubre i fins al 27 de desembre una doble exposició sobre la fotoperiodista terrassenca Joana Biarnés. La que és considerada com la primera fotoperiodista de l'estat era una dona molt estimada a la ciutat de Terrassa, per això aquesta doble exposició dedicada a la seva obra i figura.

La primera exposició és Joana Biarnés. Moda a peu de carrer. Comissionada per Josep Casamartina, és un recull de 88 fotografies que mostren una faceta poc estudiada de Biarnés, la fotografia de moda. Es recuperen instantànies dels anys 60 i 70, on la fotògrafa terrassenca aconseguia mostrar una moda més propera, urbana i sense artificis, situant les models al carrer. 

Per altra banda trobem l'exposició Viatge a un arxiu. Crònica fotogràfica de la descoberta de Joana Biarnés 2015-2019. Es tracta d'un recopilatori de fotografies dels últims anys de vida de Biarnés. Les imatges permeten al públic endinsar-se en la vida íntima de la fotògrafa mostrant els seus darrers anys, durant els quals se li ha reconegut la seva carrera professional i s'ha posat en valor la seva feina, la seva trajectòria i el seu arxiu. Les instantànies són fetes per Imma Cortés, fotògrafa i investigadora de l'Arxiu Joana Biarnés.

La regidora de cultura de Terrassa, Rosa Boladeras, ha destacat que "exposicions com aquesta i altres iniciatives com la beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes, ens ajuden a posar en valor la feina feta per la Joana i difondre el seu treball entre les noves generacions".

La Sala Muncunill obrirà les seves portes en l'horari habitual (de dilluns a divendres de 17 a 21 h, dissabtes de 11 a 14 h i de 17 a 21 h i diumenges de 11 a 14 h) respectant en tot moment les mesures higièniques pertinents.