Vacarisses congela les taxes municipals per al 2021

L'Ajuntament participarà en la constitució de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública

Ple de corresponent al mes d'octubre de 2020
Ple de corresponent al mes d'octubre de 2020 | Ajuntament de Vacarisses
Redacció
31 d'octubre del 2020
Tal com ha fet Terrassa aquest divendres, l'Ajuntament de Vacarisses també ha aprovat, al ple del mes d'octubre, les ordenances fiscals de l'any 2021, que no inclouen cap pujada de taxes. 

Sí que incorporen canvis - la majoria, dictats per la Diputació de Barcelona - per complir normatives i adaptar-se a les necessitats actuals, i alguns aclariments i correccions; i dues noves taxes relatives a les entrades per a les sessions de teatre infantil, i un plànol actualitzat del municipi.

La proposta d'ordenances va tenir el suport de totes les formacions excepte Unió Independent per Vacarisses, que hi va votar en contra perquè troba "incoherent" el canvi en la bonificació per instal·lar plaques fotovoltaiques, que es limitarà en funció dels Kw generats i que actualment és d'un 50%. Albert Salamé, regidor d'Eficiència Energètica, va puntualitzar que es tracta d'una "precisió tècnica" que té l'objectiu d'evitar que una gran empresa o persona particular obtingui una bonificació superior a la inversió efectuada.

Un altre dubte que va expressar Salvador Boada, regidor d'UIPV, era relatiu a la pujada de valors cadastrals del govern espanyol de cada any. El secretari de l'Ajuntament va aclarir que s'ha modificat el sistema, i que són els consistoris que en demanen l'actualització.

El ple aprova una modificació puntual del PGOU

Al ple d'ahir es va debatre també la proposta de modificació puntual del PGOU per adequar-lo a la gestió urbanística i funcionalitats, fins en 6 àmbits diferents: els equipaments de l'entorn de La Fàbrica, on s'hi ubicarà un nou aparcament; El Castell, que recuperarà la qualificació originària de viari al carreró de la Font; a les piscines de Can Serra, on hi haurà dos canvis de qualificació; i dues parcel·les als carrers Josep Carner i de l'Urpina, on s'han de corregir errors de transcripció i facilitar l'ampliació de l'espai lliure sense edificació.

També s'han proposat canvis normatius a tot el terme municipal excepte el nucli històric: es limita la superfície màxima per a les edificacions auxiliars (un 15% de la parcel·la) i s’eliminen l’obligació de coberta inclinada i la possibilitat d’adossar l’edificació auxiliar a la partió veïna amb permís del propietari de la parcel·la confrontant.

Cs es va abstenir en aquest darrer canvi, mentre que UIPV hi va votar en contra després de criticar que no s'hagués convocat una reunió amb l'equip tècnic de l'Ajuntament per explicar-los; una reunió que també va reclamar el grup de Veïns per Vacarisses (VxV), que també es va abstenir.

Vacarisses participarà en la constitució de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública

El ple d'octubre també va aprovar, amb l'única abstenció del PSC, la participació de l'Ajuntament de Vacarisses en la constitució de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública (AMEP), pel "compromís de la lluita contra l'emergència climàtica i l'impuls d'un nou model energètic just, sostenible i renovable".

Aquesta associació, segons la proposta aprovada, "pot esdevenir una eina clau per defensar els interessos municipals i de la ciutadania en la tramitació i aprovació de la nova normativa que regularà la transició energètica”. A més, permetrà al municipi tenir veu davant les altres administracions i organitzacions per incidir en la millora del servei energètic.