L'Ajuntament de Terrassa anuncia mesures «urgents» per acabar amb la brutícia als carrers

El Consistori gastarà 1,4 milions addicionals per contractar 100 nous professionals, comprar quatre nous vehicles i 30 càmeres de seguretat a punts calents

1200_1603974600ElGQm0ZWAAAfwdf
1200_1603974600ElGQm0ZWAAAfwdf | Twitter
29 d'octubre del 2020
Actualitzat el 30 d'octubre a les 17:33h
L'Ajuntament de Terrassa vol posar fi a la imatge dels carrers bruts i contenidors col·lapsats, que s'està convertint en habitual en les últimes setmanes. El govern municipal ha comparegut aquest dijous en roda de premsa per anunciar mesures "urgents" per erradicar la brutícia generalitzada de Terrassa. Els últims dies s'han multiplicat les denúncies veïnals, sobretot a xarxes socials, en aquesta línia.

Les mesures que l'Ajuntament de Terrassa prendrà en aquest sentit comença per la contractació de 100 professionals per a l'empresa municipal de neteja, Eco-equip, on l'alcalde ha explicat que hi ha 100 persones de baixa. Per això, ha anunciat una investigació interna per a "saber què està passant", ja que aquesta xifra, ha dit "no és normal". Aquesta xifra suposa una quarta part de la plantilla, entre la que s'hi troben 25 casos de Covid-19. També s'ha anunciat que els equips d'inspecció passaran de vuit a 16, i treballaran també el cap de setmana.
 
En total, el Consistori preveu gastar-se 1,4 milions d'euros a eradicar aquesta situació que segons l'alcalde, Jordi Ballart, "dona mala imatge a la ciutat". El batlle ha reconegut que "alguna cosa no funciona", pel que pretenen "actuar amb fermesa" per acabar amb una problemàtica que "els preocupa molt i no és el que volen".

També s'adquiriran quatre nous vehicles de recollida d'escombraries, que entraran en funcionament a partir del 9 de novembre. També s'adquiriran 30 càmeres de seguretat que s'instal·laran en punts negres on s'acumula brossa per "incivisme sistemàtic", segons el mateix Ballart.

 
D'altra banda, en la mateixa lluita contra la brutícia generalitzada, s'iniciarà una campanya informativa a través dels canals telemàtics de l'Ajuntament, xarxes socials i web, i es repartiran 25.800 cartells per conscienciar a la ciutadania, que s'enganxaran als blocs d'habitatges de la ciutat, així com adhesius a les zones de contenidors.