Convoquen una concentració a Terrassa contra les detencions d'empresaris independentistes

La protesta, sota el lema "Prou repressió, llibertat detinguts!", tindrà lloc a partir de les 19 h al Raval de Montserrat

Vehicles de la Guàrdia Civil a les portes de la casa d'un dels detinguts.
Vehicles de la Guàrdia Civil a les portes de la casa d'un dels detinguts. | ACN
Redacció
28 d'octubre del 2020
El Raval de Montserrat de Terrassa acollirà aquest dimecres una concentració per protestar contra la detenció, aquest matí, de diversos empresaris catalans amb relació al Procés pel suposat destí irregular de subvencions públiques a l'entorn d'entitats i empresaris independentistes.

Entitats independentistes com Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana conviden la ciutadania a concentrar-se a partir de les 19 h a davant de l'Ajuntament de Terrassa, en una convocatòria que tindrà lloc de manera simultània a desenes de consistoris del territori català sota el lema "Prou repressió, llibertat detinguts!". També es demana al veïns que facin repicar les cassoles a la mateixa hora des dels seus balcons.

31 escorcolls i 21 detencions

L'operació de la Guàrdia Civil, anomenada Volhov, ha consistit en 31 escorcolls en vuit partits judicials de les demarcacions de Barcelona i Girona i 21 detencions pels delictes de malversació de fons públics, prevaricació i blanqueig de capitals. La investigació deriva de les suposades subvencions irregulars de la Diputació de Barcelona i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes.

En l'operació s'investiguen diverses vies de finançament amb fons públics "d'activitats irregulars alienes al destí legal" que tenien els diners. En els escorcolls s'ha intervingut gran quantitat de documentació, suports informàtics, i telèfons mòbils per a analitzar-los. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions en els dies vinents.

Entre els detinguts, a banda de Vendrell, retingut al seu domicili de Sant Joan Despí, hi ha l'empresari Oriol Soler; David Madí, antiga mà dreta d'Artur Mas i directiu d'Aigües de Catalunya; Toni Fusté i Roc Aguilera, d'Events; Jordi Mir, alcalde de Cabrera de Mar; Josep Campmajó, empresari de Girona; Josep Lluís Alay, director de l'oficina de Puigdemont; Xavier Vinyals, president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes; i Jordi Serra, interventor delegat de Presidència en l'etapa Puigdemont al capdavant de la Generalitat.