transport públic

La directora de Rodalies celebra l'anunci de la connexió amb l'aeroport del Prat per l'R4

Sosté que aquest enllaç a través de Rodalies comporta molts avantatges

L'estació de Montcada Bifurcació | Georgina Albreda
per La Torre del Palau, 27 d'octubre de 2020 a les 19:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La directora de Rodalies, Mayte Castillo, ha celebrat que l'Estat hagi licitat la connexió de les obres per crear un nou ramal ferroviari directe cap a l'aeroport del Prat, cosa que permetrà fer-se a través de l'R4. Castillo ha aplaudit que s'aprofitin les infraestructures de Rodalies perquè suposa un seguit d'avantatges. 

La responsable ferroviària ha assegurat que aquesta connexió "ha de fer-se de forma integrada per l'R4 o l'R2", perquè comporta uns beneficis com ara, "que es pot utilitzar la capacitat dels túnels" en comptes "d'una llançadora que requereix un consum addicional", que, entre d'altres coses, "redueix la capacitat de la resta de línies". 


A més, ha continuat, "escurça el temps de viatge per als clients potencials que l'utilitzin" i "es pot atendre a una mobilitat més diversa". Així mateix, "no es necessiten trens addicionals per tal de donar el servei", ha assenyalat. 

Castillo també ha apuntat que "no calen inversions en instal·lacions", perquè ja es disposen amb la xarxa actual de les línies R2 i R4.   

 

Participació