El Museu de Terrassa presenta l'exposició de llarga durada «Després de la mort»

Es trobarà a la Sala del Tinellet del Castell Cartoixa de Vallparadís fins al 27 de juny de 2021

Redacció
29 d'octubre del 2020
Actualitzat el 08 de juny del 2021 a la 13:46h
Després de la mort és la nova exposició de llarga durada que presenta el Museu de Terrassa fins al 27 de juny de l'any vinent. Es podrà visitar al Castell Cartoixa de Vallparadís, a la Sala del Tinellet. Es tracta d'un espai on es poden visualitzar les tradicions i els costums funeraris, amb recreacions de sepultures i esquelets originals. A més, l'exposició comptarà amb un espai didàctic on les famílies trobaran diferents propostes per parlar sobre la mort. L'ambient recreat està inspirat en el d'un cementiri, amb la instal·lació de tres làpides funeràries.

La mostra comença amb una introducció sobre la mort i el seu significat en les diverses cultures del nostre territori i més endavant es troben els primers testimonis del món funerari d'època prehistòrica. La segona etapa correspon al món ibèric i romà. A continuació es troba una explicació del cristianisme i la mort. Seguidament, es segueix un ordre cronològic i es van tractant fets històrics relacionats amb la mort. L'exposició acaba amb quatre peces artístiques que tracten la mort.

A banda d'això hi ha l'espai didàctic, on s'hi troben diverses propostes: L'espai Pensem?, on es fan un seguit de preguntes directes sobre la mort, el racó Coses que se'n van, on es fa un repàs a les grans pandèmies de la història i a la higiene i prevenció i un espai on els nens que visitin l'exposició podran fer un dibuix relacionat amb la mort.