Terrassa anuncia noves mesures amb relació al toc de queda decretat pel Govern

Jordi Ballart demana "màxima responsabilitat" a la ciutadania davant d'una "situació greu que previsiblement anirà a pitjor"

Jordi Ballart i l'Intendent Major, Antoni Flores, durant la  roda de premsa d'aquest dilluns.
Jordi Ballart i l'Intendent Major, Antoni Flores, durant la roda de premsa d'aquest dilluns. | Tot per Terrassa
26 d'octubre del 2020
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha demanat "màxima responsabilitat" a la ciutadania per evitar aglomeracions davant d'una situació "greu que previsiblement anirà a pitjor". El batlle egarenc ha comparegut aquest dilluns al matí per anunciar noves mesures i fer una crida a respectar el toc de queda, una mesura, en la seva opinió, "comprensible".

Ballar ha reconegut que la segona onada es preveu "més forta" davant la baixada de les temperatures, pel que ha demanat que es compleixin les restriccions encara que "tothom arrossegui desgast físic i emocional".

Davant del toc del decret de toc de queda, l'Ajuntament de Terrassa ha adoptat noves mesures durant la franja nocturna. D'aquesta manera, tot i que els taxis seguiran funcionant durant tot el dia, els busos urbans només ho faran fins a les onze de la nit.

Els equipaments de la ciutat de gestió municipal i de gestió cedida tancaran a les 21 h, mentre que el Consistori instarà les instal·lacions privades a fer-ho a la mateixa hora. Tot i això, Ballart ha insistit que "s'hauria de permetre que obrissin tots a les 22 h", ja que considera que aquesta hora de menys "pot sentenciar de morts a molts clubs".

En la mateixa direcció, el cinema Catalunya, de gestió municipal, modificarà la seva programació de manera que finalitzi a les 21 h. Les persones que tinguin entrades comprades per funcions a partir d'aquella hora podran demanar el retorn dels diners o canviar-ho per altres sessions.

L'Ajuntament també revisarà la programació cultural per adequar-la a les restriccions, que no permeten el trànsit de persones a partir de les 22 h, però sí en el cas dels espectadors d'activitats culturals, que poden tornar a casa fins les 23 h.

Amb relació a l'enduriment de les mesures per fer front a la pandèmia a Terrassa, Ballart també ha destacat que el 80% de la plantilla municipal es troba teletreballant. El Consistori també es troba en contacte permanent amb la Creu Roja per a atendre les persones vulnerables i sense llar davant d'aquesta nova situació.

Més policia per vetllar per compliment del toc de queda

La Policia Municipal de Terrassa afronta el toc de queda en vigor des d'aquest diumenge amb «comprensió però contundència». Així ho ha anunciat l'Intendent Major del cos, Antoni Flores, en una roda de premsa celebrada aquest dilluns al matí al costat de l'alcalde, Jordi Ballart.

Flores ha explicat que els agents "compliran una funció molt important" en les restriccions. Primer, segons l'Intendent, durant a terme una funció "pedagògica" de la mà amb la "comprensió". Tot i això, ha anunciat que els efectius "cada cop seran "més restrictius i contundents" tot afegint que "la ignorància no eximeix la culpa".

En la mateixa direcció, la Policia Municipal es trobarà en coordinació amb els Mossos d'Esquadra per a controlar el moviment no permès de persones entre les 22 h i les 6 h. En aquest sentit, Flores ha assegurat que s'incidirà més en punts de la ciutat on "tenint en compte l'historial dels últims mesos s'hi preveu una major concentració". Per això ha avançat la presència de més patrulles i major presència policial, també en forma d'agents de paisà.