Més de 800 alumnes de Terrassa i Matadepera, confinats després de cribratges massius a dos instituts

Preocupa sobretot la situació del centre matadeperenc, on s'han tancat 19 dels 31 grups escolars existents

Alumnes de l'INS Montserrat Roig durant el cribratge de la setmana passada al centre terrassenc.
Alumnes de l'INS Montserrat Roig durant el cribratge de la setmana passada al centre terrassenc. | Cedida-INS Montserrat Roig
Redacció
26 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:30h
Uns 400 alumnes de l'Institut Montserrat Roig de Terrassa i 457 de l'INS Matadepera es troben confinats després d'un cribratge massiu dut a terme la setmana passada als dos centres, on hi ha un total de 34 grups escolars.


Al centre terrassenc, aquesta xifra suposa menys d'una quarta part de l'alumnat, que formen unes 1.400 persones. Entre aquests, tan sols es van detectar 11 casos assimptomàtics, cap d'aquests en professors. Davant d'aquests positius, s'han aïllat 13 dels 45 grups, que faran la quarantena fins a principis de la setmana que ve. Es tracta de vuit grups de cicles formatius i cinc de secundària. 


A l'INS Matadepera la situació és més preocupant: a les proves PCR practicades el divendres s'han detectat un total de 42 positius: 37 són en alumnes i cinc en professors. Aquestes xifres han obligat a aïllar 19 classes de les 31 que té el centre: quatre són de batxillerat i la resta d'Educació Secundària Obligatòria (ESO).