El Ballet Nacional d'Espanya arriba al Centre Cultural Terrassa

L'espectacle se celebrarà els dies 13, 14 i 15 de novembre

Actuació del Ballet Nacional d'Espanya.
Actuació del Ballet Nacional d'Espanya. | Ballet Nacional d'Espanya
Redacció
27 d'octubre del 2020
El Ballet Nacional d'Espanya actuarà al Centre Cultural Terrassa els dies 13, 14 i 15 de novembre. El programa, dissenyat per Rubén Olmo, comptarà amb quatre funcions, dues més de les previstes inicialment. En aquestes actuacions es dona una visió global de la dansa espanyola, amb presència de la major part dels seus estils, des de l'escola bolera fins al flamenc estilitzat.

El programa estarà dividit en quatre funcions. Invocación Bolera n'és la primera; es tracta d'una coreografia de nova creació que pretén actualitzar l'essència de l'escola bolera tradicional. El bolero és un dels estils més complexos i únics de la dansa espanyola, caracteritzat sobretot per l'ús de castanyoles.

En segon lloc tenim Jauleña, una peça en solitari interpretada pel mateix coreògraf Rubén Olmo. Es tracta d'una funció on es barregen tres estils: la dansa estilitzada, l'escola bolera i el flamenc. Segons Olmo, per crear aquesta representació es va inspirar en un poble de Granada.

Eterna Iberia és el nom de la tercera de les actuacions. Està inspirada en l'obra del mestre Moreno Buendía, Celtiberia. Aquest ballet flueix a través de cinc moviments, representats per números grupals, en solitari i passos a dos. Per últim, tenim De lo flamenco. Es tracta d'un homenatge al coreògraf i ballarí Mario Maya, un dels grans mestres de la dansa espanyola.