L'Hospital de Terrassa amplia la seva capacitat per atendre més pacients Covid

Es costruirà un nou espai amb 28 llits per acollir urgències i s'incrementarà en sis llits el servei de l'UCI

Redacció
22 d'octubre del 2020
Actualitzat el 23 d'octubre a les 17:46h
L'Hospital de Terrassa veurà augmentada la seva capacitat assistencial per encarar una nova onada de la Covid-19. L'objectiu és donar resposta a les necessitats d'espai que es requereixin i no haver d'utilitzar espais funcionals.

D'una banda es crearà un nou espai pulmó de 750 m2, polivalent, i que estarà ubicat al costat del servei d'Urgències. La capacitat és de 28 llits equipats per atendre pacient urgent i crític amb utilització d'equipament mèdic de suport vital. Aquest espai es vol sectoritzar en dues parts, per tal d'independitzar funcionalment els dos sectors per fer actuacions de desinfecció independents.

De l'altra, també es vol ampliar el servei d'UCI, augmentant en sis els llits de crítics fins a 12. Aquesta actuació ja s'ha dut a terme i està en funcionament, la qual cosa permet sectoritzar els pacients Covid positiu i negatiu. La quarta planta de l'hospital també es començarà a reformar el pròxim mes de novembre, amb 30 llits i ampliant i millorant totes les habitacions.

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, juntament amb el president del Consorci Sanitari de Terrassa i l'equip directiu del CST, han fet seguiment del projecte per tirar endavant aquesta ampliació.

​Per últim, es construirà un CUAP, per ampliar el Servei d'Urgències. Es tracta d'un servei més resolutiu, centrat en l'atenció al pacient. Resoldrà problemes de salut de mitjana i baixa complexitat les 24 hores i els 365 dies de l'any.