S'habiliten 81 nous punts de vacunació de la grip a la regió sanitària de Terrassa per evitar aglomeracions

La campanya ja està en marxa i s'allargarà fins el 15 de desembre, per fer les vacunacions de manera esglaonada

Vacunació de la grip al Centre Cultural El Carme de Badalona.
Vacunació de la grip al Centre Cultural El Carme de Badalona. | ICS
Redacció
21 d'octubre del 2020
Actualitzat el 22 d'octubre a les 11:28h
En plena pandèmia i a les portes de l'arribada de la grip, l'Institut Català de la Salut (ICS) ha posat en marxa la campanya de vacunació a la regió metropolitana nord, de la qual en forma part Sant Cugat. Enguany, però, la situació del coronavirus ha fet incrementar els punts per vacunar-se. Així, a més dels centres d’atenció primària (CAP), hi ha 81 dispositius ubicats en centres cívics o biblioteques per evitar aglomeracions. Consulta tots els punts de vacunació aquí. 

Està previst que la campanya de vacunació s’allargui fins al 15 de desembre, uns quinze dies abans que la grip arribi al llindar epidèmic. La població que ho requereixi es podrà anar vacunant de manera esglaonada, repartida al llarg d’aquests dos mesos.

Així mateix, com en anys anteriors, els equips faran la vacunació oportunista als usuaris que es visitin al CAP per altres motius però que també tinguin indicada la vacuna contra la grip.

On m’haig de vacunar? Per facilitar la informació als usuaris de l’atenció primària que s’han de vacunar, s’ha habilitat una pàgina web on es recullen les dades del CAP i des d'on es pot demanar cita prèvia. 

Com demano cita prèvia? Cal programar les visites, per repartir-les al llarg de tot el període òptim de vacunació. Els usuaris poden demanar cita prèvia mitjançant aquesta pàgina web on cal introduir el primer el codi CIP i, després, clicar el banner #VACUNA’T.

 
Qui s’ha de vacunar? La vacunació contra la grip està indicada per a: persones de 60 anys o més; dones embarassades i puèrperes; infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació); persones amb malalties cròniques; persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades; persones amb obesitat mòrbida; persones que en cuiden d'altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan en contacte; professionals de la salut, sociosanitaris i docents. 

Des del Departament de Salut alerten que enguany la vacunació contra la grip pren més rellevància que mai, ja que ha de permetre reduir les hospitalitzacions i la mortalitat a les persones amb més risc de malaltia greu, i disminuir la càrrega assistencial sobre el sistema de salut. A més, cal tenir en compte que els símptomes de la grip i la Covid-19 són similars, així que evitar casos de grip evita haver de fer el diagnòstic diferencial amb coronavirus.

A l’àrea Metropolitana Nord de Barcelona, l’Institut Català de la Salut (ICS) gestiona els dispositius d’atenció primària de les comarques del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Al Barcelonès Nord concretament l’ICS compta amb 14 equips d’atenció primària que atenen en 13 centres d’atenció primària. Al Maresme concretament l’ICS compta amb 12 equips d’atenció primària que atenen en 12 centres d’atenció primària i 12 consultoris locals. 

Al Vallès Occidental concretament l’ICS compta amb 22 equips d’atenció primària que atenen en 27 centres d’atenció primària, 3 consultoris locals i 2 centres d’urgències d’atenció primària. Al Vallès Oriental concretament l’ICS compta amb 16 equips d’atenció primària que atenen en 26 centres d’atenció primària i 10 consultoris locals.