Un grup d'estudiants de la UPC guanya el premi a la millor cervesa universitària

Es tracta d'una cervesa inspirada en l'Alemanya d'abans de la Segona Guerra Mundial

Cervesa artesana dels estudiants UPC.
Cervesa artesana dels estudiants UPC. | Cedida
La Torre
19 d'octubre del 2020
Mireia Sans, Marc Cuadra, Pol Batlle, Pol Segarra, Azogue Fabré i Brandon Calderon són estudiants del grau d’Enginyeria Química a la UPC- ESEIAAT, i són els guanyadors de l'edició d'enguany del Moritz University. Tots sis han creat la cervesa guanyadora del certamen, que busca potenciar el talent cerveser entre els estudiants universitaris.

El jurat està format per experts del sector i com a premi, Moritz comercialitzarà la cervesa a la mateixa fàbrica i al Bar Velòdrom de Barcelona, a més de permetre als integrants del grup realitzar una formació gratuïta a l'empresa i destinar un percentatge dels beneficis a futurs projectes universitaris. 

Pel que fa a la cervesa, es tracta d'un tipus anomenat Sour, un dels més antics de la història. Com diu una de les integrants de l'equip, Mireia Sans, "és un tipus de cervesa que es feia quan els elaboradors encara no coneixien els processos de pasteurització o esterilització". Marc Cuadra, un altre membre del grup, afegia que "dins l'estil Sour trobem la Sour Gose, originària de la ciutat alemanya de Goslar, per on passa el riu amb l'aigua del qual es fabricava la cervesa que bevien els miners de Rammelsberg".

Unint aquesta tradició històrica amb elements nous, com fruita tropical, fan que sigui una cervesa "fàcil de beure, refrescant i de baixa graduació; amb tocs àcids i salats compensats per la fruita tropical", segons Mireia Sans.