coronavirus

Ballart, contrari al tancament de centres d'estètica per frenar els contagis

L'alcalde ha enviat una carta a la Generalitat perquè considera que aquests comerços poden garantir les mesures de seguretat i d’higiene

per LaTorre , 19 d'octubre de 2020 a les 11:14 |
Un centre d'estètica. | David Zorrakino/Europa Press
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha enviat avui una carta al vicepresident de la Generalitat en funcions de president, Pere Aragonès, sol·licitant que els centres d’estètica no hagin de tancar. Igual que bars i restaurants, aquests negocis han estat inclosos en el llistat de comerços on hi pot haver contacte físic dins del paquet de mesures aprovat pel Govern de la Generalitat per intentar contenir l’augment dels contagis per la Covid-19.

A la carta, Ballart mostra la seva preocupació davant aquest anunci i considera que els centres d’estètica “també haurien de poder continuar oberts, ja que han demostrat fins ara que poden garantir totes les mesures d’higiene i de seguretat per prevenir el contagi de la Covid-19”.


Així, Ballart reclama al vicepresident en funcions de president de la Generalitat que als centres d’estètica se’ls tingui en la mateixa consideració que les perruqueries, que han quedat excloses de l’obligació d’abaixar les seves persianes. L’alcalde remarca que “com a Ajuntament entenem que ens trobem en una situació excepcional i que cal garantir la salut de la ciutadania”, però demana que es tingui en compte que, amb el tancament, “els centres d’estètica patiran encara més les dificultats econòmiques que arrosseguen des de fa mesos”.

L’alcalde assenyala també que aquests centres, des del primer moment, “han dut a terme una atenció personalitzada, amb hores convingudes i amb mesures molt estrictes que poden seguir mantenint amb totes les garanties”.


250 negocis afectats a la capital vallesana 

A Terrassa hi ha actualment 620 negocis vinculats amb temes d’estètica. D’aquests, 379 són perruqueries a les que no afecta la restricció, però 180 són salons i instituts de bellesa i la resta són negocis que es poden considerar dins del mateix sector al ser, per exemple, centres de tatuatges o clíniques d’estètica. Més enllà de les xifres, però, Ballart recorda a la Generalitat que “parlem de moltes famílies que depenen econòmicament d’aquest àmbit professional”.

En la seva petició, Ballart detalla que aquests centres ja han patit molt a nivell laboral, econòmic i psicològic, i que després dels mesos de confinament ja els va costar recuperar clientela: “els centres han de seguir pagant lloguers i energies, amb empleats i empleades que, en alguns casos, ja han hagut de patir un ERTO que no sempre s’ha cobrat en condicions”.

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació