FOTOS I VÍDEOS Fotoperiodistes es manifesten a Terrassa contra la detenció de Mireia Comas: «Deixeu-nos treballar!»

Un centenar de persones han marxat aquest diumenge fins la Comissaria de Mossos, on va ser retinguda unes hores després d'un desnonament

Manifestació a Terrassa de suport a la fotoperiodista Mireia Comas.
Manifestació a Terrassa de suport a la fotoperiodista Mireia Comas. | @RepressioPremsa
Redacció
18 d'octubre del 2020
Actualitzat el 19 d'octubre a les 10:58h
Un centenar de persones -entre ells desenes de fotògrafs acompanyats de les seves càmeres-  s'han manifestat aquest diumenge a Terrassa en contra de la detenció de Mireia Comas, produïda la setmana passada durant un desnonament, i en favor del dret a la informació. Sota el lema "Informar és un dret, deixeu-nos treballar!", els participants han marxat des de la Plaça de l'Aigua de la cocapital vallesana, on estaven convocats a les 17 h, i fins a la comissaria de Mossos, on s'ha llegit un manifest davant la presència de desenes d'antiavalots.


La fotoperiodista egarenca va ser detinguda el dimarts passat quan va assistir, càmera en mà i degudament acreditada al desnonament d'una mare i el seu nadó al barri de Can Palet. Després d'hores retinguda per la policia catalana, va sortir en llibertat acusada d'atemptat contra l'autoritat, i l'endemà el jutge confirmava la petició d'un any de presó i 170 euros per una agressió a una agent que Comas ha negat rotundament. En declaracions a LaTorre, fins i tot, assegurava que la policia "s'havia inventat una pel·lícula" i que l'atestat "contenia mentides".