Inaugurada l'exposició fotogràfica «Famílies Trans. Construccions Identitàries»

L'exposició, de l'artista Mar C.Llop, es pot veure fins al 25 d'octubre a les instal·lacions del Club Natació Terrassa

Una part de l'exposició
Una part de l'exposició | CN Terrassa
La Torre
19 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:58h
El Club Natació Terrassa acull fins al 25 d'octubre l'exposició Famílies Trans. Construccions Identitàries, de l'artista Mar C. Llop. El President del club, Jordi Martín, es va mostrar molt satisfet en el moment d'inaugurar l'exposició, al·legant que "demostrem, novament, que som capaços de relacionar-nos amb associacions i entitats de diversos àmbits". A més, el màxim responsable del CN Terrassa afegia que "l'experiència serà, de ben segur, una bona manera de descobrir una realitat que, sovint, encara és massa invisible".

Famílies Trans. Construccions Identitàries és un reportatge fotogràfic de les experiències de famílies on conviu una persona socialitzada en el gènere sentit, aquell que difereix de l'assignat al néixer. Mar C. Llop, l'autora de l'exposició, és una fotògrafa freelance i activista de l'associació de persones trans*Generem!.

Per la seva banda, l'artista Mar C.Llop reivindicava la necessitat d'abordar la realitat dels infants trans "de la qual no tenim exemples ni referents". L'autora de l'exposició recordava que la majoria de parelles són heterosexuals però que "existeixen moltes altres maneres de viure, totes elles vàlides".

Àlex Binquert, president de l'associació LGTB Terrassa, es mostrava satisfet especialment perquè l'exposició tingués lloc a un club esportiu, ja que "és un espai que ens costa conquerir". A més, Binquert afegia que "l'exposició pot ser útil per sensibilitzar les escoles i la societat en general per prevenir situacions d'assetjament o de violència fruit del desconeixement".

Per acabar, la regidora de Presidència i LGTBI+ de Terrassa, Jennifer Ramírez, va recordar que Terrassa "treballa perquè totes les maneres de ser i de sentir hi tinguin cabuda". A més, Ramírez donava importància que l'exposició sigui al CN Terrassa, el club esportiu amb més massa social de la ciutat.