Terrassa recorda Lluís Companys en el 80è aniversari del seu afusellament

Els primers han estat Jovent Repúblicà i Cants per la Llibertat, que han commemorat l'assassinat del president de matinada, a l'hora de l'execució

Un grup de terrassencs s'ha desplaçat fins al Castell de Montjuïc, on van assassinar el president.
Un grup de terrassencs s'ha desplaçat fins al Castell de Montjuïc, on van assassinar el president. | Cedida
Redacció
15 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:50h
En el 80è aniversari de l'assassinat del president de la Generalitat, Lluís Companys, a mans del franquisme, Terrassa ha acollit actes de commemoració per a recordar la seva figura. A les 6.20 h de la matinada, hora en què va ser executat, s'han celebrat dos actes en petit comitè. 

Per una banda, Cants per la Llibertat ha organitzat una sortida a Barcelona per homenatjar a l'expresident. Han estat els més matiners, ja que s'han concentrat a les sis del matí al castell de Montjuïc, on va ser assassinat. Tot i que l'acte oficial s'havia suspès, hi ha hagut cants, parlaments i fotografia de grup. Una vintena de persones hi han assistit, i han fet una ofrena floral amb la senyera i la inscripció "Cants per la Llibertat de Terrassa".
 
D'altra banda, les seccions locals de Jovent Republicà i Esquerra Republicana de Catalunya han homenatjat al president pocs minuts més tard a la Plaça de Lluís Companys de Terrassa. Hi ha assistit una petita comitiva, que ha dipositat un ram de flors, després d'uns parlaments on s'ha posat en relleu el paper de l'expresident i s'ha criticat l'Estat per no demanar perdó pels fets. Tot seguit s'han llençat coets, com ja és habitual.