Demanen un any de presó per la fotoperiodista detinguda aquest dimarts en un desnonament a Terrassa

Mireia Comas va ser alliberada al cap de poques hores, i el dimecres en un judici ràpid es va conèixer la petició del jutge

Els Jutjats de Terrassa, on s'ha celebrat el judici.
Els Jutjats de Terrassa, on s'ha celebrat el judici. | Mossos d'Esquadra
14 d'octubre del 2020
Actualitzat el 15 d'octubre a les 10:03h
Un any de presó i 170€ euros de compensació per una presumpta agressió a una agent. Aquesta és la petició de la fiscalia contra la fotoperiodista i activista terrassenca Mireia Comas, detinguda aquest dimarts en un desnonament al barri de Can Palet de Terrassa. Ara, tot i que pot ser recorreguda, Comas manifesta la seva sorpresa, ja que esperava ser absolta després de relatar que la mateixa agent "li havia demanat perdó" conscient d'una actuació desmesurada.


Després de ser alliberada el mateix dia al vespre, aquest dimecres s'ha celebrat un judici ràpid. Comas estava acusada d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat i, en declaracions a aquest mitjà, reiterava la seva innocència. Tot i això, en un gir inesperat dels esdeveniments, explica que la policia que la va retenir "ha agafat la baixa quatre dies per cops de puny a l'espatlla".

En aquest sentit, en declaracions a LaTorre assegura que "s'han inventat una pel·lícula", ja que, segons explica, a l'atestat diu que "va agafar una agent per l'armilla, la va encastar contra la paret, ella se'n va aconseguir desfer, però s'hi va tornar a abraonar per propinar-li cops de puny". Comas nega tots els fets, afirma que "és surrealista" i remarca que "van ser ells qui la van amenaçar".