Covid-19 a les aules

44 classes de 26 escoles de Terrassa es troben en quarantena mentre 37 recuperen l'activitat presencial

La setmana passada va cloure amb 71 grups confinats

per LaTorre , 20 d'octubre de 2020 a les 10:00 |
26 escoles de Terrassa tenen grups aïllats per casos de Covid-19. | Arxiu
La sisena setmana de curs escolar a Terrassa ha començat amb millors xifres del que ho va fer la cinquena. Aquest dimarts, segons l'Ajuntament de Terrassa, hi ha 44 grups escolars de 26 centres aïllats per casos de Covid-19, mentre que 37 es reincorporen després de la quarantena obligatòria. El divendres passat hi havia 71 classes confinades.

Els grups de secundària que tornen a l'escola són 17: quatre del Montserrat Roig, tres de l'IES Terrassa i el Petit Estel-La Nova, dos a Can Jofresa i Can Roca, i un a les Aimerigues, Jaume Cabré i Vedruna-Vall.


A infantil en són 18: quatre al Bisbat d'Ègara, tres al Cim, dos a l'Enxaneta i l'Abat Marcet, i un a Vapor, Font de l'Alba, França, Josep Ventalló, Pere Viver, Salvador Vinyals i Vedruna-Vall. També es reincorporen dos grups de les escoles bressol municipals Giravolt i Somriures.

D'altra banda, les classes de secundària que continuen confinades són 18: quatre al Montserrat Roig, tres al Cavall Bernat, dos a Can Jofresa, Cingle i Mont Perdut, i un a l'Anna Vilamanyà, El Cim, Petit Estel-La Nova, Sagrat Cor i IES Terrassa.


A infantil i primària n'hi ha 22: tres al Joan XXIII i a Maria Auxiliadora, dos a Sant Llorenç del Munt, Lumen i El Cim, i un a l'Abat Marcet, el Vapor, La Nova Electra, Mare de Déu del Carme, Montserrat, Petit Estel-La Nova, Salvador Vinyals i Galí, Sant Domènec Savio, Santa Teresa de Jesús i Vedruna-Vall. També es troben aïllades dues classes de l'escola bressol Somriures, una a La Lluna i una altra a la Llar.


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 30 d'octubre.

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).


29,6%centres afectats
1.521 dels 5.131 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 286 municipis diferents.
3.495aules tancades
Més de 3.000 classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i quatre centres estan totalment clausurats.
85.554persones confinades
De les quals, 81.593 confinats són alumnes (el 5,67% del total), 3.794 són docents i personal PAS i PAE (2,31%), i 167 és personal extern.
16.521positius detectats
Dels quals, 6.706 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 14.796 positius detectats a alumnes (1,03% del total d'alumnes), 1.557 a docents i personal PAS i PAE (0,95%), i 168 a personal extern.

 

 

Participació