Entren en vigor les restriccions per frenar els contagis a Terrassa

El Govern avisa que caldrà fer «sacrificis» per frenar els contagis

Gent amb mascareta al centre de Terrassa.
Gent amb mascareta al centre de Terrassa. | Adrià Costa
NacióDigital
12 d'octubre del 2020
Actualitzat el 13 d'octubre a les 18:05h
Crida del Govern a reduir l'activitat social al mínim. La consellera de Salut, Alba Vergés, i el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, han demanat a la ciutadania "sacrificar qualsevol activitat social" prescindible per frenar l'augment de contagis dels darrers dies. A més, aquest dimecres entren en vigor les noves restriccions a 15 municipis del Vallès Occidental, entre els quals s'hi troba Terrassa, i han demanat als ciutadans que es quedin a casa tant com pugui. 

El pla, aprovat pel PROCICAT aquest dilluns, estableix que s'ha de reduir al 50% l'aforament a bars i restaurants, gimnassos, equipaments esportius i els actes religiosos. A més, es demana a la població que redueix al màxim l'activitat social i limiti els contactes. Al cinema i al teatre, l'aforament es redueix al 70%, i es demana a les empreses potenciar el teletreball. 

En concret, les mesures afecten a Sabadell, Terrassa, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat i Viladecavalls.