PCR porta a porta a zones de Terrassa amb alta incidència de contagis

Els resultats estaran disponibles en unes 48h a l'aplicació La Meva Salut

En aquesta ocasió, les proves es faran en edificis residencials pròxims als CAP Terrassa Est i Terrassa Oest.
En aquesta ocasió, les proves es faran en edificis residencials pròxims als CAP Terrassa Est i Terrassa Oest. | Oriol Bosch/ACN
NacióDigital
09 d'octubre del 2020
Actualitzat el 13 d'octubre a les 14:33h
Salut i l'Ajuntament de Terrassa han establert un dispositiu després de detectar un augment de contagis a diversos punts de la ciutat. En aquest sentit, es realitzaran proves PCR porta a porta en alguns edificis de l'àrea d'influència de dos centres d'atenció primària. Hi treballen braç a braç professionals del departament de Salut, del Consistori Municipal, del Consorci Sanitari de Terrassa, de MútuaTerrassa i del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental. Actualment, el risc de rebrot és el més alt des de l'inici de la pandèmia i els hospitals ja atenen 100 pacients.

Per una banda, des del passat divendres, l'acció s'ha començat a dur a terme als carrers veïns del CAP Terrassa Est per detectar positius asimptomàtics registrats en les últimes setmanes en aquesta àrea. Per altra, el dijous 14 d'octubre es farà el mateix però amb la zona d'influència del CAP Terrassa Oest.

Els resultats de la PCR estaran disponibles en unes 48 h a l'aplicació La Meva Salut i, a més, s'enviarà un SMS als casos negatius i es contactarà per telèfon amb els casos positius per donar-los la informació oportuna dels passos a seguir. Aquest sistema de fer proves a la comunitat es fa per aturar l'extensió del virus, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones, segons fonts municipals.