VÍDEO «Eres un maricón de raza pura»; denuncien una agressió homòfoba a la línia S1 de FGC

La víctima ha pogut gravar els fets en un vídeo en què l'agressora l'insulta i li propina una puntada de peu

08 d'octubre del 2020
Actualitzat el 09 d'octubre a les 12:26h
"Maricón de mierda", "maricón de raza pura" o "quin fàstic" són les paraules que surten de la boca de l'autora d'una agressió homòfoba, aquest dilluns al matí a la línia S1 de FGC, que enllaça Terrassa i Barcelona, al seu pas per l'estació de Provença, a la capital catalana. En un vídeo, la víctima, un jove terrassenc, ha pogut gravar com l'agressora l'insulta i fins i tot li propina una puntada de peu. Una mascareta mal posada hauria estat el desencadenant de l'agressió.

Des de l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) han confirmat els fets a LaTorre i han anunciat que ja estan han activat el protocol a seguir en aquests casos. Eugeni Rodríguez, president de l'entitat, explica a aquest mitjà que es troben en contacte amb la víctima i li han proporcionat assistència psicològica. D'altra banda, li han ofert assistència jurídica i han comunicat els fets als Mossos. La víctima ja ha denunciat els fets mentre que FGC ha anunciat que també es personarà com a acusació particular.


Rodriguez apunta que la víctima es troba "molt afectada" pels fets, els quals, seguint la seva versió, "van ser gratuïts". A més, manifesta la seva preocupació perquè "no és la primera vegada que passa un fet semblant al transport públic metropolità". Per això, insisteix que des de l'OCH "seguiran treballant per fer de la xarxa un lloc "amable i segur" per a les persones LGTBI+.