«Donar sang salva vides i es molt fàcil»: torna la Marató de Sang de Terrassa, que passa de dos a quatre dies

El Banc de Sang i Teixits de MútuaTerrassa acull la cita els dies 13, 14, 14 i 16 d'octubre

07 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 17:10h
Les jornades esperen aconseguir 250 donacions.
Les jornades esperen aconseguir 250 donacions. | Ajuntament de Terrassa
Terrassa es prepara per acollir un any més, i ja en són 14, una nova edició de la Marató de donants de Sang. Enguany, per evitar aglomeracions, la cita se celebrarà durant quatre dies -normalment té lloc dos dies-, de manera que el Banc de Sang de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa obrirà les portes del 13 al 16 d'octubre, cada dia de 9 a 20 h per acollir els participants.

En el context de pandèmia, l'organització ha implantat un sistema de cita prèvia, amb què els participants s'han d'inscriure per així esglaonar l'afluència al recinte. L'objectiu és de 250 donants, que servirien per a tractar 750 pacients. Entre els donants es sortejarà un dinar per a dues persones al restaurant La Venta, un xec per valor de 100 euros pel Mercat de la Independència i una visita gratuïta a la Clínica Carreras Dental.

Cada donació cobreix les necessitats de tres pacients, víctimes d'accidents, malalties hemorràgiques, càncers o després d'operacions quirúrgiques. Actualment, des del Banc de Sang s'informa que hi ha reserves de sang per a vuit dies, lluny dels 10 o 12 ideals. En aquest sentit, l'hematòloga de MútuaTerrassa Nerea Castillo recorda que "sempre es necessiten donants", ja que la sang caduca. Per això, insisteix que "donar sang salva vides i és molt fàcil". També recorda la importància de donar medul·la òssia.
 
La presentació de l'esdeveniment ha tingut lloc aquest 7 d'octubre i hi han participat l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, la mateixa Castillo i el vicepresident de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental, Josep Tapiolas.
 
Ballart ha remarcat el caràcter "pedagògic" de les jornades, de les que ha dit que "són molt importants per fer créixer el nombre de donants". En aquest sentit, l'organització demana als donants que comparteixin imatges de l'activitat a xarxes socials acompanyades dels hashtags #msangterrassa #etsimprescindible i #etsundeu. Com a novetat, neix el Multiplicador de donants, amb què els participants poden convidar amics i familiars a participar a través d'un enllaç.

D'altra banda Tapiolas, ha aprofitat per animar la gent jove a participar de la Marató i a les convocatòries regulars de donació per "poder rellevar la gent gran". A més, ha explicat que falten voluntaris per a l'entitat, i demana que els interessats es dirigeixin i comuniquin la seva intenció al Banc de Sang de MútuaTerrassa.