Donar sang

Comença la Marató de donants de sang de Terrassa, que enguany durarà quatre dies

L'objectiu de la campanya és aconseguir 250 donacions

per Marc Solé , 13 d'octubre de 2020 a les 09:00 |
Les jornades esperen aconseguir 250 donacions. | Cedida
Terrassa es prepara per acollir un any més, i ja en són 14, una nova edició de la Marató de donants de Sang. Enguany, per evitar aglomeracions, la cita se celebra, des d'aquest dimarts i fins divendres, passant de dos a quatre dies. Durant aquest període, el Banc de Sang de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa obre les portes cada dia de 9 a 20 h.

En el context de pandèmia, l'organització ha implantat un sistema de cita prèvia, amb què els participants s'han d'inscriure per així esglaonar l'afluència al recinte. L'objectiu és de 250 donants, que servirien per a tractar 750 pacients. Entre els donants es sortejarà un dinar per a dues persones al restaurant La Venta, un xec per valor de 100 euros pel Mercat de la Independència i una visita gratuïta a la Clínica Carreras Dental.


Cada donació cobreix les necessitats de tres pacients, víctimes d'accidents, malalties hemorràgiques, càncers o després d'operacions quirúrgiques. Actualment, des del Banc de Sang s'informa que hi ha reserves de sang per a vuit dies, lluny dels 10 o 12 ideals. En aquest sentit, l'hematòloga de MútuaTerrassa Nerea Castillo recorda que "sempre es necessiten donants", ja que la sang caduca. Per això, insisteix que "donar sang salva vides i és molt fàcil". També recorda la importància de donar medul·la òssia.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart remarca el caràcter "pedagògic" de les jornades, de les que diu que "són molt importants per fer créixer el nombre de donants". En aquest sentit, l'organització demana als donants que comparteixin imatges de l'activitat a xarxes socials acompanyades dels hashtags #msangterrassa #etsimprescindible i #etsundeu. Com a novetat, neix el Multiplicador de donants, amb què els participants poden convidar amics i familiars a participar a través d'un enllaç.

El vicepresident de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental, Josep Tapiolas, anima la gent jove a participar de la Marató i a les convocatòries regulars de donació per "poder rellevar la gent gran". A més, explica que falten voluntaris per a l'entitat, i demana que els interessats es dirigeixin i comuniquin la seva intenció al Banc de Sang de MútuaTerrassa.
 

 

Participació