Ciutadans proposa implementar la jornada contínua als centres escolars que ho demanin

La formació taronja considera que així s'evitarien moltes aglomeracions a l'entrada i sortida de l'escola i es reduïria el risc de contagi

David Aguinaga en una roda de premsa
David Aguinaga en una roda de premsa | Anna Mira
La Torre
07 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:02h
Ciutadans (Cs) Terrassa vol que els centres escolars que ho sol·licitin tinguin opció d'implementar una jornada única, de 9 a 14 h. D'aquesta manera, com diu el portaveu de la formació, David Aguinaga, "s'aconseguiria evitar la meitat de les aglomeracions que es formen amb l'horari partit". A més, Aguinaga explica que hi hauria menys circulació de persones i per tant, també es reduiria el risc de contagis.

D'altra banda, la proposta de Cs busca millorar la conciliació entre la vida laboral i familiar, ja que "molts pares realitzen teletreball actualment", comenta el portaveu. Ciutadans vol deixar clar que no es tracta que les escoles tanquin abans, sinó que distribueixin els horaris d'una altra manera, mantenint els serveis de menjador i extraescolars per qui ho necessiti. David Aguinaga recorda també que "a Terrassa existeixen des de fa temps plataformes de famílies que impulsen la possibilitat d'aplicar la jornada contínua" i que "aquestes demandes s'han agreujat i multiplicat a causa de la pandèmia". La proposta es debatrà els pròxims dies en Junta de Portaveus.