El Centre d'Informació Ambiental Bonvilar comença la tardor amb noves propostes

Del 3 a l'11 d'octubre se celebra a Catalunya la Setmana de la Natura i Terrassa s'hi adhereix amb activitats proposades pel CIAB

Masia de Torrebonica, Terrassa
Masia de Torrebonica, Terrassa | Arxiu
La Torre
06 d'octubre del 2020
La pandèmia va obligar a traslladar la Setmana de la Natura del juny a l’octubre i enguany se celebrarà del 3 a l’11 d’aquest mes. Terrassa s'hi suma amb l’itinerari “Pels entorns de Torrebonica”, que tindrà lloc el dissabte 10 d’octubre de 10 a 13 h. 

Aquesta activitat s’inclou dins la nova programació del Centre d’Informació Ambiental Bonvilar (CIAB), prevista des d’ara i fins al mes de novembre, amb propostes lúdiques pensades per un públic infantil i familiar amb la intenció de donar a conèixer l’Anella Verda en el seu conjunt i mostrar els entorns de Bonvilar, d’un gran valor ecològic i social. Els altres itineraris inclosos en aquest programa de tardor són: visita al torrent de Botelles (25 octubre) i els torrents de Ca n’Ustrell i de la Riereta (22 novembre).

També s’ha previst una sessió de geocaching, que tindrà lloc el 8 de novembre. Per participar, cal fer inscripció prèvia perquè l’aforament és limitat, trucant al telèfon fixe telf. 93 785 54 61 (de dilluns a divendres, de 9 a 18h); cal portar mascareta i mantenir els 2 metres de distància entre participants i guia. El programa digital es pot consultar aquí.  

La Setmana de la Natura és una campanya dirigida a promoure activitats per conscienciar sobre la importància que té cuidar la natura i el territori. És una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Què és el CIAB?

És un espai amb un paisatge d'alt valor que ofereix als visitants serveis d'informació, una àrea de lleure amb taules de fusta, contenidors per reciclar, una sala polivalent i una zona d'aparcament. Es tracta d'una zona ideal per passejar i gaudir de la natura.