Sàmper: «Els Mossos no són enemics»

El conseller d'Interior defensa que en els desnonaments els agents només compleixen ordres judicials

Un desnonament al Raval, que finalment van evitar els veïns
Un desnonament al Raval, que finalment van evitar els veïns | ACN
NacióDigital
05 d'octubre del 2020
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que no s'ha de veure els Mososs d'Esquadra com a "enemics" en un desnonament i ha insistit que "estan fent cas a una ordre judicial". En declaracions a SER Catalunya, ha insistit que no li agraden les imatges de policia en desnonaments contra gent vulnerable però ha afirmat que actuen per "mandat judicial" i quan "han fracassat tots els estadis previs".

En aquest sentit, el terrassenc ha assegurat que existeix una moratòria que estableix que no s'haurien de fer desnonaments fins al 31 de gener per a gent vulnerable sense alternativa residencial i ha lamentat que "ha fallat el circuit previ". "No entenc perquè s'estan fent llançaments, perquè hi ha cobertura legal perquè no es produïssin", ha manifestat.

Sàmper ha afirmat que com a conseller vol "donar la volta" a la percepció "errònia" que es te sobre els Mossos i ha insistit que és "policia judicial". "Tot allò que fan, agradi o no, obeeix a una ordre judicial", ha afirmat.

Ha apuntat que en els darrers tres anys la justícia espanyola ha fet resolucions judicials "injustes" i que és cert que hi ha el poder judicial genera "desconfiança" en part de la societat. Tot i això, ha reiterat que els Mossos actuen com a policia judicial i que ho fan amb respecte als drets fonamentals. El conseller ha afirmat també que hi ha hagut certs canvis en l'actuació de la policia catalana, previs a la seva arribada.

Per últim, ha esperat que la sentència contra el major Josep Lluís Trapero sigui absolutòria i ha afirmat que, tot i que ell ja ha dit que no tenia intenció de tornar al cos, en tornarien a parlar.