FOTOS i VÍDEOS La Plaça Vella, plena a vessar pel tercer aniversari de l'1-O a Terrassa

L'acte unitari ha aplegat mig miler de persones que s'han aplegat al centre de la ciutat per reviure aquella jornada

Acte unitari a Terrassa per la celebració dels tres anys de l'1 d'octubre.
Acte unitari a Terrassa per la celebració dels tres anys de l'1 d'octubre. | Marc Solé
01 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 20:46h
Aquest dijous fa tres anys, mig miler de veïns de Terrassa es llevaven de matinada amb l'objectiu de defensar les urnes del referèndum de l'1 d'octubre del 2017. A diferència de molts punts de Catalunya, la ciutat no va viure càrregues policials, però en molts col·legis es va viure amb tensió la possibilitat que la policia espanyola irrompis en qualsevol moment. Finalment, van votar 52837 terrassencs, i el "sí" va guanyar amb el 88,43% dels sufragis.

Per a recordar una jornada històrica, Terrassa ha viscut diversos actes de commemoració. Ja al matí, la primera de les concentracions ha tingut lloc a partir de les 11 h al passeig de les Lletres, quan l'historiador i periodista egarenc Salvador Cardús ha ofert una conferència anomenada "Què va ser l'1 d'octubre del 2017", organitzada per l'ANC, en què el ponent ha analitzat la situació en què es troba l'independentisme. L'exterior de l'escola Montserrat Roig, una de les seus electorals ara fa tres anys, ha acollit l'acte, al que han assistit un centenar de persones.
 

Conferència "Què va ser l'1 d'octubre del 2017", aquest dijous al matí. Foto: Cedida


Ja a les set del vespre, la Plaça Vella ha acollit l'acte unitari organitzat per les seccions locals d'Assemblea, el CDR, Òmnium i el Consell per la República. Roger Español, que va perdre la visió en un ull a causa de l'impacte d'una bala de goma de la policia espanyola el dia de la votació, finalment no ha participat de l'acte.