Terrassa, líder de Catalunya en demanda d'habitatge després del confinament: puja un 121%

El nombre de contactes per llogar creix un 159% i per comprar, 97%

La demanda d'habitatge a Terrassa ha crescut considerablement des del confinament.
La demanda d'habitatge a Terrassa ha crescut considerablement des del confinament. | Arxiu
LaTorre
02 d'octubre del 2020
Un estudi del portal immobiliari Fotocasa ha constatat que la demanda d'habitatges s'ha incrementat a diverses ciutats de la perifèria de Barcelona en una llista encapçalada per Terrassa, que presenta un increment del 121%. La segueixen Sant Just Desvern, al Baix Llobregat, amb un 111%, Sabadell, amb un 109%, i Rubí, amb un 101%.

L'estudi, Influència de la pandèmia en la demanda d'habitatge, està basat en les cerques que s'han realitzat a les quatre províncies més demandades d'Espanya just després del confinament, que s'han comparat amb les dades del portal immobiliari prèvies a la pandèmia.

Anaïs López, directora de comunicació de Fotocasa, ha explicat que molts ciutadans han sortit del confinament amb ganes de buscar un nou habitatge, i que la fórmula més escollida ha estat el lloguer, ja que permet canviar de casa "amb certa immediatesa i permet provar diversos llocs i habitatges".

En les ciutats de la província de Barcelona s'ha detectat que el nombre de contactes per llogar un immoble s'ha duplicat en un 41% de municipis, arribant a augmentar en un 183% a Sant Feliu de Llobregat, un 159% a Terrassa i un 131% a Sabadell. Pel que fa a les vivendes en venda, Rubí és on m'hes s'han incrementat els contactes (114%), seguida de Sant Just Desvern (101%) i Terrassa i Sabadell (97%).