Matadepera i Cecot signen un acord per la promoció de l'economia verda

Es vol reduir l'ús de combustibles fòssils i potenciar l'eficiència energètica en negocis privats, infraestructures i equipaments públics del municipi

L'alcalde de Matadepera i el president de la patronal Cecot durant la signatura de l'acord.
L'alcalde de Matadepera i el president de la patronal Cecot durant la signatura de l'acord. | Miquel Badia
Redacció
01 d'octubre del 2020
L'Ajuntament de Matadepera i la patronal Cecot han arribat a un acord per tal de vetllar l'activitat econòmica energèticament sostenible. L'alcalde del municipi, Nil López, i el president de la patronal, Antoni Abad, van signar dies enrere la col·laboració publicoprivada, que començarà per ampliar la presència de plaques fotovoltaiques.

Aquest conveni permetrà que les dues institucions treballin conjuntament en projectes de transició energètica al municipi. En aquest sentit, es promourà la millora de l'eficiència energètica en negocis i en infraestructures o equipaments públics. S'apostarà per l'autoconsum d'energia elèctrica fotovoltaica i es vol contribuir a reduir l'ús de combustibles fòssils.

D'altra banda, el compromís pretén fomentar, revisar i facilitar les llicències d'instal·lació de plaques fotovoltaiques en cobertes, torres de càrrega per vehicles elèctrics, marquesines fotovoltaiques, i altres infraestructures que promoguin la sostenibilitat energètica del municipi, així com la seva revisió.

Per A Nil López, Matadepera "fa un gran pas endavant, ja que és una eina que permetrà aplicar polítiques de transició energètica, economia circular i descarbonització de la mobilitat". A més, destaca que ho fa "seguint els passos que marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les nacions unides i alineats amb l'agenda verda".

Segons Abad, "aquesta cooperació és important per impulsar amb èxit la transició energètica al territori. Més enllà de promoure l'electrificació de l'economia. A més, assegura que des de la Cecot es vol "fomentar l'estalvi energètic, ja que el cost de l'electricitat és un factor clau per la competitivitat d'empreses i en la contenció de despesa en els pressupostos públics".