La Cambra de Comerç de Terrassa considera «desproporcionada» la sentència d'inhabilitació de Torra

Reclama exhaurir el mandat i descarta que es convoquin eleccions

Les cambres de comerç catalanes han sumat forces per denunciar la inhabilitació de Torra.
Les cambres de comerç catalanes han sumat forces per denunciar la inhabilitació de Torra. | Govern
Redacció
29 de setembre del 2020
La Cambra de Comerç de Terrassa, en adhesió a un comunicat de les Cambres de Catalunya, ha considerat que la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra, és "desproporcionada atès que el dret a la llibertat d'expressió ha de ser un principi bàsic de qualsevol democràcia".

En l'escrit conjunt han rebutjat la "judicialització" de la política catalana i han subratllat "especialment que s'hagi produït en el context actual", en referència a la crisi sanitària de la Covid-19. En aquest sentit, s'ha recalcat que la inhabilitació de Torra "conduirà a un executiu en funcions que tindrà menys força a l'hora de prendre decisions relacionades amb el control de la pandèmia" a Catalunya.

El text ha advertit que la situació en què queda el Govern aboca a un escenari "d'incertesa" i que això "podria afectar a la recuperació econòmica", reiterant que "la prioritat" en els moments actuals ha de ser "salvar el màxim nombre i llocs de feina possibles".

Per tot plegat, han demanat que el Parlament nomeni un nou president o presidenta que "lideri el país fins que se superi la crisi actual o s'exhaureixi el mandat i, en cap cas, pensar en cites electorals".