La Barça Academy suma una nova seu al Vallès Occidental

El club està molt satisfet per afegir un element més al seu nou projecte esportiu

Integrants de l'Olimpic i el Barça presenten l'Academy
Integrants de l'Olimpic i el Barça presenten l'Academy | Marta Casas
29 de setembre del 2020
Les instal·lacions de l'Olimpic Can Fatjó acolliran, a partir del curs que ve, la Barça Academy Perfeccionament, una escola de futbol que ja té seus a les quatre províncies catalanes i que en sumarà una de nova a la comarca del Vallès Occidental, en concret a Rubí.

Tal com va avançar rubitv.cat durant el mes de juliol, s’ha arribat a un acord amb el club rubinenc perquè les seves instal·lacions acullin les activitats de la Barça Academy Vallès tots els dilluns a la tarda podent-s'hi inscriure tots els jugadors interessats d'entre 5 i 14 anys.

"La Barça Academy neix de la Barça Escola, que forma jugadors i jugadores en la metodologia FC Barcelona", va explicar Xavi Miquel. Els nois i noies poden continuar jugant als seus clubs amb normalitat, perquè a la Barça Academy no competim el cap de setmana: aquí el que fem és entrenar, practicar, millorar i divertir-nos... amb metodologia Barça", ha detallat.

El concepte del club és de perfeccionament del futbol, les capacitats coordinatives i de joc i els seus valors principals són la Humilitat, l’Esforç, l’Ambició, el Respecte i el Treball en equip: l'educació en valors, i "el que volem és que el jugador/a sigui creatiu, que sigui lliure, que s'expressi... no busquem una millora tècnica concreta sinó la millora global a partir de les vivències en els contextos que van apareixent en el joc del futbol.

La matrícula és completament oberta, per jugadors i jugadores d'entre 5 i 14 anys que juguin a qualsevol club o fins i tot que no juguin a cap. La Barça Academy durarà d’octubre a juny sumant, per tant, unes trenta sessions d'entrenament. D'inici el centre obrirà les portes amb 70 places disponibles amb l'objectiu de practicar en grups reduïts i atendre de forma individual a cada jugador.

Gregorio de la Uz, director esportiu del CE Olimpic Can Fatjó, ja va mostrar-se molt satisfet per haver aconseguit que la Barça Academy esculli les seves instal·lacions. "És la cirereta del pastís", va declarat, i és que aquest és un dels molts elements que sumen qualitat al nou projecte esportiu del club.

De fet, aquest projecte tan atractiu ha ajudat molt a l'hora que les instal·lacions de l'Olimpic hagin estat les escollides per portar aquesta iniciativa, i és que Rubí és "una ubicació estratègica" per totes aquelles persones que no es poden desplaçar a Barcelona, on les places de la Barça Academy són limitades. Amb la de Rubí, seran cinc les seus de l'acadèmia de perfeccionament del FC Barcelona: una a Tarragona, una a les Terres de l'Ebre, una a Girona i una a Lleida.

Per a més informació, es poden posar en contacte amb l’administració a: administracio@fcbtecnificacio.cat o al 605 99 51 66.