Tremosa destaca que l'actuació d'Europa facilitarà la recuperació de la crisi econòmica del coronavirus

En la seva visita a la Cecot com a nou Conseller d'Empresa, s'han tractat temes com la simplificació administrativa, la reducció fiscal a les empreses i la projecció d'aquestes com a espais segurs

Ramon Tremosa i Antoni Abad, a la reunió a la Cecot
Ramon Tremosa i Antoni Abad, a la reunió a la Cecot | Cecot
LaTorre
25 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:10h

La Cecot s'ha reunit, aquest dimecres, amb el recentment nomenat conseller d'Empresa i Universitats de la Generalitat, Ramon Tremosa, i el secretari d'Empresa i Competivitat, Joaquim Ferrer, a la seu de patronal catalana. Tal com ja es va fer a la visita institucional del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, s'han tractat temes com la situació global de la pandèmia de la Covid-19, la gestió sanitària i l'impacte que està tenint sobre l'activitat productiva i la societat. 

Tremosa ha compartit la previsió que superar la crisi generada per la Covid-19 requerirà menys temps del que va necessitar la crisi econòmica de 2008, ja que es comptarà amb l'actuació conjunta d'Europa. El conseller també ha apuntat, però, que els sectors de l'hostaleria, el tursime o el comerç estan patint caigudes del 90% de la facturació, cosa que dificulta el manteniment de l'ocupació. 

D'altra banda, la Cecot ha adreçat un seguit de demandes al llarg de la reunió, que ha durat més de dues hores. En primer lloc, la simplificació administrativa i burocràtica, que permetria a les empreses agilitzar els tràmits i escurçar els terminis de concessió de llicències o resolució d'expedients. L'entitat també ha manifestat la necessitat que els diferents departaments de la Generalitat unifiquin les bases de dades, per no haver de duplicar els formularis per acreditar un mateix fet, com passa en relació amb la Covid-19 amb els departaments de Salut i Ensenyament.

Una altra de les demandes ha estat la reducció de la pressió fiscal a les empreses a Catalunya, per tal d'"incrementar la base productiva i donar-los aire per invertir en innovació, formació o recerca", així com per atraure inversió. Al mateix temps, la Cecot ha traslladat la necessitat de desbloquejar projectes i fer efectiva la transició energètica.


A més, ha reafirmat la seva demanda de posar en valor les empreses com a espais segurs i visibilitzar els esforços i inversió empresarials. La patronal ha recordat l'impacte dels discursos públics en "un context especialment sensible i castigat a nivell empresaril com ho és l'actual". Per últim, han traslladat la necessitat d'impulsar la internacionalització i l'exportació, ja que les empreses estan tenint dificultars per mantenir o establir noves relacions comercials internacionals.