Terrassa, Ciutat Europea de l'Esport 2021

En el marc d'aquest reconeixement la ciutat acollirà esdeveniments i impulsarà projectes esportius

L'Estadi Olímpic de Terrassa, en una imatge d'arxiu.
L'Estadi Olímpic de Terrassa, en una imatge d'arxiu. | Arxiu
Redacció
24 de setembre del 2020
Actualitzat el 28 de gener del 2021 a les 15:39h
Terrassa ha estat nomenada Ciutat Europea de l'Esport 2021. Es tracta d'un reconeixement atorgat per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES). L'organització ha destacat que la ciutat rebrà el títol per ser "un bon exemple de l’esport per a tothom com a instrument de salut, integració, educació i respecte" i per la política esportiva municipal en equipaments, programes i activitats.

La candidatura de Terrassa com a Ciutat Europea de l’Esport 2021 va ser aprovada en Junta de Portaveus el passat 29 de juny de 2017. Des d’aquell moment, els serveis municipals d’Esports i de Relacions Europees i Internacionals, han treballat en la preparació de la candidatura, que finalment ha estat reconeguda per ACES Europe.

La decisió final ha estat comunicada pel president de la institució, Gian Francesco Lupattelli, en una carta adreçada a l'alcalde egarenc, Jordi Ballart. El batlle ha assegurat que aquest reconeixement posa en valor el compromís "de l'Ajuntament, entitats, cluns i esportistes" de la ciutat amb l'esport. A més, ha explicat que cal aprofitar aquest nomenament per fer servir l’esport com a eina "de projecció a l’exterior i per convertir la seva pràctica, de forma més decidida encara, com un veritable instrument al servei de la salut, l’educació, la integració i la igualtat de gènere".

El reconeixement de Ciutat Europea de l’Esport, el concedeix des de l’any 2001 l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport, que cada any anomena una nova Capital Europea, Comunitat i Ciutat de l’Esport. En el cas de la Ciutat Europea de l'Esport, s'atorga a poblacions d'entre 25.000 i 500.000 habitants.

Gràcies a aquest reconeixement, Terrassa acollirà i organitzarà un ampli ventall d’activitats esportives i podrà establir vincles i projectes esportius compartits amb altres municipis europeus membres de la xarxa.