patrimoni

La Seu d'Ègara, reconeguda internacionalment com a «bona pràctica» de projecció cultural de Terrassa

El jurat ha destacat el seu Pla Director, que va permetre restaurar i promocionar les Esglésies de Sant Pere entre 1994 i 2010

per LaTorre, 25 de setembre de 2020 a les 11:00 |
La Seu d'Ègara | Wikimedia Commons - Josep Bracons
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Seu d'Ègara i el seu Pla Director (1994-2010) han sigut reconeguts com a "bona pràctica" de projecció cultural de Terrassa, en la quarta edició del Premi Internacional Ciutats i Governs Locals Units (CGLU)-Ciudad de México. El jurat ha valorat molt positivament la coherència del Pla Director amb l'estratègia de projecció internacional de la ciutat i la integració de les Esglésies de Sant Pere dins el seu paisatge social.

Entre els anys 1994 i 2010, l'Ajuntament de Terrassa va impulsar un projecte per al desenvolupament cultural i la integració urbana de les Esglésies de Sant Pere (Pla Director). Amb la col·laboració de la Generalitat, l'Arquebisbat de Barcelona i la Diputació de Barcelona, es van dur a terme actuacions de restauració, arqueològiques i de dinamització cultural, entre d'altres, que van permetre preservar i potenciar el coneixement del monument. En els darrers anys, a més, s'ha adequat com a museu. El Premi Internacional CGLU-Ciudad de México està impulsat per la xarxa CGLU -de la qual Terrassa en forma part-, amb l'objectiu de reconèixer ciutats i personalitats que hagin destacat en àmbits com la cultura, la participació ciutadana o el desenvolupament sostenible. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert, ha dit que "en moments complicats com l'actual, aquest reconeixement ens permet seguir avançant, pas a pas, per la projecció de la ciutat i el reconeixement de la Seu d'Ègara com a Patrimoni Mundial".

Actualment, la candidatura de l'edifici segueix el seu procés per aconseguir aquest reconeixement de la UNESCO. Amb el reconeixement del Premi CGLU, el jurat ha sol·licitat que el Pla Director de la Seu d'Ègara sigui incorporat a la base de dades de bones pràctiques de l'Agenda 21 de la Cultura.

 

Participació