Terrassa, en alerta per ratxes de vent de més de 70 km/h

Arriba un cap de setmana de fred i vent

Les ratxes poden superar els 70 km/h.
Les ratxes poden superar els 70 km/h. | Joaquim Albalate
NacióDigital
24 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:07h
La tardor, que va començar fa dos dies, arriba sense embuts, amb un canvi sobtat de la situació meteorològica. A partir d’aquest divendres, s’esfondraran els termòmetres, el vent bufarà fort en alguns indrets del país i hi haurà precipitacions al nord del territori, en forma de neu a les cotes altes. A Terrassa es manté activat en alerta el pla VENTCAT per la previsió de fortes ratxes tot el divendres. L'Ajuntament ha compartit recomanacions de cara a l'episodi.

Avui encara serà un dia tranquil, de transició, i assolellat durant el matí a gairebé tot el país. Aquest divendres de matinada, però,  ja començarà a picar fort el vent arreu del territori, amb cops que poden superar els 70 km/h. Al llarg del dia, baixaran les temperatures entre 6 i 8 graus, i cauran ruixats aïllats a la Costa Brava i al Pirineu de Lleida, al matí, i al Prepirineu i la costa de Barcelona, a la tarda. Neu a les cotes altes, a partir dels 1.500 metres. 
 
Dissabte continuarà el fred, amb cels entrenyinats a tot el país i pluges al Pirineu, on la cota de neu pujarà fins als 2.400 metres. 

Diumenge s’estendran els ruixats del Pirineu al Prepirineu i a les comarques de Girona, al matí i a la costa central per la tarda. El termòmetre pujarà algun grau.