L'Ajuntament busca finançament per a quatre projectes empresarials de caire social de la ciutat

El Programa ValorTRS facilita l'accés a finançament privat de projectes que tractin problemes socials o mediambientals no resolts o insuficientment resolts

LaTorre
24 de setembre del 2020

L'Ajuntament de Terrassa ha presentat, aquest dimecres, quatre projectes empresarials d'impacte social a 12 inversors de la ciutat per tal de facilitar-ne el seu accés a finançament privat i la seva posada en marxa, en el marc del Programa ValorTRS.

El programa, liderat pel servei d'Innovació del consistori, busca propostes que resolguin prolemàtiques socials o mediambientals encara no resoltes o sense una solució òptima, que siguin innovadores, que duguin a terme una activitat viable econòmicament, que estiguin vinculades amb el territori i impliquin a a societat civil i que es gestionin de manera responsable i transparent. 

Els quatre projectes que l'Ajuntament ha presentat als inversors en aquesta primera ronda de finançament han estat una teràpia per a la millora de l'artrosi i altres patologies musculoesquelètiques, una solució d'assistència domiciliària precoç que preveu els episodis de pacients crònics, unes ulleres que milloren la percepció de les persones amb baixa visió i uns segells digitals per lluitar contra la falsificació.

El regidor d'Innovació i Economia Social, Pep Forn, ha obert la trobada virtual "agraint la implicació de les persones inversores i felicitant la qualitat dels projectes" i ha apuntat que "la innovació social i l'esperit de col·laboració resultaran claus per superar la realitat en la què ens trobem immersos". 

Les primeres persones inversores que s'han adherit al programa tenen una llarga trajectòria empresarial i arrelament a la ciutat. Els inversors són empreses, organitzacions o bé particulars que volen donar suport, principalment econòmic, a aquests projectes seguint un model d'inversió d'impacte o filantròpic. Les persones emprenedores i inversores que vulguin participar al Programa ValorTRS poder fer arribar les seves propostes a través de la web municipal, on s'especifica com formalitzar la seva petició.