Comença la campanya de donació de sang i medul·la òssia al Centre Cívic Montserrat Roig

L'horari per anar a donar avui és de 10 a 14 h i de 17 a 21 h

Jornada de donació de sang
Jornada de donació de sang | Cedida
LaTorre
24 de setembre del 2020
Arrenca la campanya de donació de sang i inscripció al registre de donants de medul·la òssia que tindrà lloc al llarg del dia d'avui al Centre Cívic Montserrat Roig, a l'avinguda Barcelona, 180. L'horari per donar és de 10 a 14 h i de 17 a 21 h i per participar, cal demanar cita a través del web del Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST).

Per registrar-se com a donant de medul·la òssia s'ha d'emplenar un formulari i, en el moment de la donació de sang, se li extraurà una mostra que servirà per analitzar l'HLA, un grup de proteïnes que permeten saber la compatibilitat entre dues persones. Inscriure's al registre implica convertir-se en un possible donant en cas que hi hagi un malalt compatible.

A Espanya, només un de cada 4.000 persones inscrites al registre acaba sent compatible amb un pacient. És per això que, per incrementar les possibilitats de compatibilitat entre donants i pacients, és necessari un registre mundial el més ampli i divers possible. Segons el BST, com més jove és el donant, més probabilitats de sobreviure té el pacient, i per això fan una crida a donar als menors de 40 anys, sobretot homes, ja que són el perfil idoni per al trasplantaments.