Sàmper promet més policia per a Terrassa en la seva tornada a la ciutat com a conseller d'Interior

El terrassenc ha visitat l'Ajuntament, on s'ha reunit amb el govern municipal i representants de Mossos, Policia Municipal i Guàrdia Civil

Miquel Sàmper durant la seva visita a l'Ajuntament de Terrassa.
Miquel Sàmper durant la seva visita a l'Ajuntament de Terrassa. | Marc Solé
23 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:31h
Terrassa ocuparà un lloc "prioritari" en el repartiment de places de la nova promoció de Mossos d'Esquadra. Així ho ha anunciat el conseller d'Interior, el terrassenc Miquel Sàmper, en la seva visita a l'Ajuntament de Terrassa, on ha participat en la Junta Local de Seguretat juntament amb membres del govern municipal i dels cossos policials. Abans ha estat rebut pels portaveus dels grups municipals i ha signat el llibre d'honor.

A la trobada, segons l'alcalde egarenc, Jordi Ballart, un dels punts més debatuts ha estat la necessitat d'augmentar la xifra d'efectius de Mossos a la ciutat. En aquest sentit, ha explicat que la ciutat té com a objectiu arribar pròximament als 300 agents de Policia Municipal i ha demanat "corresponsabilitat i cooperació" a Interior per augmentar els agents de Mossos destinats a Terrassa "per garantir i enfortir" la seguretat.

Sàmper ha intervingut seguidament per assegurar que Terrassa, "tot i no ser especialment conflictiva, té barris complexos pel que fa a la seguretat". Per això, ha manifestat que la ciutat es troba en "el segon esglaó de preferència", juntament amb altres ciutats de la corona metropolitana, amb relació a la destinació de nous agents en la pròxima promoció de Mossos. Abans ha recordat que la major part de l'última promoció havien estat destinats a Barcelona "per motius evidents de població i delinqüencia".

En aquesta direcció ha explicat que Terrassa té una ràtio baixa, a la meitat de la mitjana catalana, però que tot Catalunya té un dèficit de policies. "Es necessiten 6.000 agents", ha afegit, per concloure explicant que "espera donar notícies en breus".

El conseller, visiblement emocionat en la seva tornada a l'Ajuntament

Un Sàmper visiblement emocionat tornava aquest dimecres a l'Ajuntament de Terrassa, aquest cop com a conseller d'Interior. Després d'una etapa de cinc anys com a regidor i tinent d'alcalde ha reconegut "haver-se emocionat quan pujava les escales" i ha afirmat que "era un honor tornar". Quant a la seva relació amb Terrassa i el seu Consistori, no ha declarat: "Vaig fent molt territori però aquesta és casa meva".