VÍDEO Detingut a Terrassa el membre d'una banda internacional que atracava joieries

Tres persones més han estat arrestades a Madrid i una altra a Canadà

Operació de detenció d'un dels integrants de la banda criminal a Terrassa.
Operació de detenció d'un dels integrants de la banda criminal a Terrassa. | PN
Redacció
23 de setembre del 2020
Actualitzat a les 14:40h


La policia espanyola ha desarticulat una banda criminal especialitzada en atracaments de joieries. En el marc de l'operació s'han detingut cinc persones: una a Terrassa, tres a Madrid i un altre a l'aeroport de Toronto (Canadà), on va ser localitzat amb una identitat grega falsa. Sobre aquest últim, a més, pesava una ordre d'extradició, ja que va ser condemnat a 14 anys de presó per un homicidi comès a Madrid l'any 2009 i portava en parador desconegut des de 2012.

Als dos registres efectuats, un d'ells a Terrassa, s'han intervingut quatre pistoles falses, 63 joies, 15 mòbils, targetes SIM i equips de comunicació. La investigació va arrencar ara fa un any, després que es produïssin dos atracaments en establiments joiers de Madrid, i ha acreditat que ambdós van ser perpetrats per la mateixa organització, tot i que els autors eren diferents.

En un d'ells es van endur joies per un valor estimat de 40.000 euros i van lligar amb brides els treballadors del local. En l'altre, van agredir i ferir el propietari d'una joieria que se'ls va enfrontar i va haver de rebre atenció sanitària. La banda operava a l'estat espanyol però pertanyia a una xarxa europea que els dotava de recursos i mitjans. Els cinc detinguts estan acusats de delictes de robatori amb violència, detenció il·legal i lesions. Després de passar a disposició judicial, el Jutge va decretar presó per a quatre dels implicats.