El nou Jutjat Social de Terrassa obrirà a l'octubre

L'espai servirà per descongestionar la demanda judicial a la ciutat i s'ubica al l'edifici dels Jutjats de la Rambleta del Pare Alegre

La consellera de Justícia, Ester Capella, a l'acte d'inauguració de l'espai.
La consellera de Justícia, Ester Capella, a l'acte d'inauguració de l'espai. | Justícia
Redacció
23 de setembre del 2020
Actualitzat el 30 de setembre a les 10:51h
El nou Jutjat Social nº 3 de Terrassa ja es troba en funcionament des d'aquest dimecres. Amb aquesta obertura es pretén descongestionar la demanda judicial a la ciutat. Hi treballen un jutge, un lletrat, quatre tramitadors, dos gestors, dos auxiliars judicials. La inversió de la Generalitat per adequar i moblar l'espai se situa en 45.500 euros.

L'acte de presentació de l'espai, situat a la planta baixa dels Jutjats de la Rambleta del Pare Alegre, va dur-se a terme el dimecres passat i va comptat amb la presència de la consellera de Justícia, Ester Capella, i el degà del Col·legi d'Advocats de Terrassa, Ignasi Puig. Es tracta del segon jutjat que la Generalitat obre a Terrassa en dos anys: el 2018 es va posar en marxa el número 9, especialitzat en assumptes de família.

El complex servirà per a resoldre acomiadaments, reclamacions econòmiques i altres assumptes laborals com accidents i malalties, qüestions de la Seguretat Social i conflictes col·lectius. Es tracta del tercer complex de la ciutat que tracta l'àmbit social i segons Justícia obre les portes "davant el previsible augment de la conflictivitat" dels efectes de la Covid-19.