Més de 130 famílies monoparentals de Terrassa rebran una beca menjador de l'Ajuntament

Són casos en què se supera per poc el límit d'ingressos per optar a les beques de la Generalitat

Infants en un menjador escolar.
Infants en un menjador escolar. | ACN
LaTorre
22 de setembre del 2020

L'Ajuntament de Terrassa concedirà, per segon any consecutiu, ajuts econòmics de menjador a les famílies monoparentals que no han pogut accedir a una beca de la Generalitat i que treballin durant l'horari del menjador escolar. De les 331 famílies que han quedat excloses de rebre l'ajut de la Generalitat per superar el límit d'ingressos establerts, 138 rebran una beca del consistori, que cobrirà entre el 50% i el 100% de la quota de menjador, en funció del cas. 

Fonts municipals apunten que les ajudes busquen donar suport a aquelles famílies monoparentals que, tot i superar per poc el límit d'ingressos, estan en situació de risc social i treballen en l'horari de menjador, de manera que necessàriament han de recórrer al servei de migdia. Durant el curs escolar, les famílies que esdevinguin monoparentals i presentin una situació de risc social també podran accedir a aquesta ajuda.

Aquesta iniciativa es va engegar l'any passat, en detectar els Serveis Socials de la ciutat que hi havia diverses famílies que complien un mateix patró: només tenien un progenitor i presentaven un perfil de risc social. Generalment, es tracta de dones al càrrec d'un o més fills.