societat

La Fundació Prodis rep la Creu de Sant Jordi aquesta tarda

Després de dues cerimònies anul·lades per la pandèmia, l'entitat terrassenca recollirà el reconeixement en un acte al Palau de la Generalitat

per LaTorre , 21 de setembre de 2020 a les 09:54 |
La Generalitat atorga la Creu de Sant Jordi cada any a persones i entitats per la seva dedicació al país. | Generalitat de Catalunya
La tercera va a la vençuda. Després de dues cerimònies anul·lades a causa de la pandèmia -una a l'abril i l'altra al juliol-, la fundació Prodis de Terrassa rebrà aquest dilluns la Creu de Sant Jordi que li va ser concedida a principis d'any. La cerimònia d'entrega tindrà lloc al Palau de la Generalitat i hi podrà assistir dos representants. En total, el president Quim Torra entregarà el reconeixement a 15 entitats i 29 personalitats. 

Aquest reconeixement per a la Fundació Prodis de Terrassa va ser anunciada al març, però l'esclat de la crisi sanitària del coronavirus ha fet que l'entrega de la Creu per part de la Generalitat es posposés fins ara. Aquesta medalla pretén "distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural".Segons l'organització, l'entitat és guardonada "amb motiu del seu 60è aniversari, en reconeixement al seu compromís social i a la seva tasca eficient i efectiva" per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral o malaltia. A més, reconeixen la seva "valuosa lluita" per oferir educació i feina adaptades a les necessitats del col·lectiu que atén.


Aleshores, la presidenta de Prodis, Maise Balsells, va manifestar a LaTorre "l'alegria i orgull que suposa aquest guardó", el qual volien fer extensiu "a les persones que van arrencar el projecte, a les famílies i als voluntaris". En aquesta direcció, Balsells va reconèixer el paper dels usuaris i el de Terrassa, afirmat que sempre "han tingut la ciutat del seu costat".

 

Participació