Ciutadans es querella contra l'Ajuntament de Terrassa per «mantenir simbologia partidista» a la façana

Els tres regidors del grup municipal taronja han presentat la demanda aquest divendres a la tarda als Jutjats de Terrassa

Els regidors de la formació taronja han presentat la demanda aquest divendres als Jutjats.
Els regidors de la formació taronja han presentat la demanda aquest divendres als Jutjats. | Cs Terrassa
LaTorre
18 de setembre del 2020
Actualitzat el 03 de novembre a les 12:32h
El grup municipal de Ciutadans a Terrassa ha presentat aquest divendres a la tarda una denúncia contra el govern municipal egarenc per "no mantenir la neutralitat institucional". Les pancartes que s'han penjat en diverses ocasions del Consistori, així com els cartells i símbols presents en despatxos dels partits i visibles des del Raval de Montserrat, com és el cas d'un llaç groc al d'Esquerra Republicana, serien la causa d'aquesta querella.
 
Al Ple de setembre de 2019, poc després que el TSJC ordenés a Quim Torra retirar la pancarta de "Llibertat Presos Polítics" del Palau de la Generalitat, la formació taronja ja va amenaçar en prendre accions legals contra l'Ajuntament de Terrassa per aquest motiu. Aleshores, la regidora Isabel Martínez va preguntar a l'alcalde, Jordi Ballart, "si es volia veure en la mateixa tessitura" que el president de la Generalitat.

Segons el portaveu local de Cs, Javi González, ERC, soci de govern de Ballart, "manté des de 2019 pancartes partidistes en la finestra del seu grup municipal". En aquest sentit, apunta que la seva formació "ha advertit repetidament a l'alcalde de la necessitat de complir amb la legislació vigent, perquè aquesta situació no era de dret i atemptava contra el principi fonamental de neutralitat política de les institucions públiques".