Innovació

La UPC guanya el premi Muncunill a la Innovació honorífic 2020

El consistori reconeix la seva implicació en la lluita contra el coronavirus a través de nombrosos projectes

per LaTorre, 18 de setembre de 2020 a les 11:19 |
El rector de la UPC, Francesc Torres, a l'acte d'entrega del guardó | Rafel Casanova
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha guanyat el Premi Muncunill a la Innovació honorífic 2020 per la seva recerca i transferència de coneixement a la societat i la seva contribució en la millora de les mesures preventives i pal·liatives per contenir els efectes provocats per la pandèmia de la Covid-19.
 

Aquest dijous 17 de setembre, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha entregat el premi al rector de la UPC, Francesc Torres, en un acte celebrat a la Sala Muncunill. Enguany, a causa de la situació sanitària de la Covid-19, el consistori ha adaptat la quarta edició dels Premis a un format més reduït i sense públic presencial, tot i que l’entrega del guardó es va retransmetre en estreaming a través del canal de Youtube municipal.
 

Són diversos els projectes que han dut a la universitat a convertir-se en un referent en la lluita contra el coronavirus. Destaquen, entre molts altres, la tasca del Superordinador Mare Nostrum en les investigacions de la Covid-19 i la del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos, l’assessorament al Departament de Salut sobre els requeriments per a la fabricació de màscares sanitàries i la creació d’una aplicació que detecta de forma precoç la presència de símptomes de trastorn d’estrès posttraumàtic (TEPT) en supervivents de la Covid-19 a l’UCI.


Els Premis Muncunill a la Innovació, creats el 2017, són un referent per a projectes d’innovació arreu del país i permeten apropar-los a la ciutadania a través del seu reconeixement. Els grups de recerca de la UPC són un exemple d’ens que treballa per trobar solucions als reptes que fa front la societat, com és el cas de la pandèmia. 
 

 

Participació